אורפיאו ואאורידיצ'ה האופרה הישראלית 2024 - כרטיסים ולוח הופעות

כל הפרטים על הפקת האופרה החדשה ל-2024 של האופרה הישראלית אורפיאו ואאורידיצ'ה בהפקה גדולה וחדשה בניצוחו של מיקלה גמבה. בעמוד זה תמצאו את כל המידע על הקונצרט לרבות פרטים על הזמנת כרטיסים, לוח הופעות והנחות.

אורפיאו ואאורידיצ'ה - לוח הופעות

אורפיאו ואאורידיצ'ה האופרה הישראלית 2024 - כרטיסים ולוח הופעות
אורפיאו ואאורידיצ'ה האופרה הישראלית 2024 - כרטיסים ולוח הופעות/ צילום: מיכל חלבין, One Sixty Nine

האופרה אורפיאו ואאורידיצ'ה - כרטיסים ומחירים

מכירת הכרטיסים לאופרה מתבצעת באמצעות האתר הבא. מחיר הכרטיסים נע בין 150 ל-455 ש"ח.

אודות האופרה אורפיאו ואאורידיצ'ה

האופרה הישראלית מעלה בהפקה גדולה ומושקעת את האופרה אורפיאו ואאורידיצ'ה של המלחין הגרמני כריסטוף ויליבלד גלוק. האופרה הועלתה לראשונה בווינה ב-1762, בניצוחו של כריסטוף ויליבלד גלוק, וזכתה להצלחה רבה. היא נחשבת לאופרה הרפורמית הראשונה, שסללה את הדרך לז'אנר האופרה כפי שאנו מכירים אותו היום. האופרה עובדה ובוצעה פעמים רבות מאז, ונחשבת ליצירה המפורסמת והפופולרית ביותר של גלוק. האופרה בנויה ל-3 מערכות עם תמונות שונות, ומבוצעת על ידי זמרים בקולות שונים כמו קונטרה טנור, מצו סופרן וסופרן קולורטורה.

האופרה, שנכתבה על ידי גלוק עם ליברית מאת רניירי דה קלצאביג'י, עוסקת במיתוס היווני של אורפיאו ואאורידיצ'ה. העלילה מתחילה כשאורפיאו מתאבל על מות אשתו אאורידיצ'ה, וקופידון מציע לו לרדת לעולם המתים ולהחזיר אותה, בתנאי שלא יביט לאחור עד שיחזרו. במערכה השנייה אורפיאו יורד לשאול ומוצא את אאורידיצ'ה, ובמערכה השלישית הם מנסים לחזור, אך אורפיאו מביט לאחור והיא מתה שוב. לבסוף קופידון מחיה אותה מחדש.

אודות המלחין כריסטוף ויליבלד גלוק

המלחין כריסטוף ויליבלד גלוק נולד ב-1714 בבוואריה שבגרמניה למשפחת יערנים. הוא למד מוזיקה ופילוסופיה בפראג והחל לכתוב אופרות בסגנון האופרה סריה האיטלקית השמרני. ב-1754 התיישב גלוק בווינה ומונה למנצח מקהלה בחצרה של מריה תרזה. שם חיבר את האופרה "אורפיאו ואאורידיצ'ה" (1762) ואת הבלט "דון חואן" (1761). יצירות אלה הציגו חלק מרעיונותיו לרפורמה באופרה, שביקשה להעצים את הדרמה והרגש על פני זמרי הקולורטורה.

ב-1773 עבר גלוק לפריז וזכה לחסותה של מארי אנטואנט. שם המשיך ברפורמות שלו שעוררו פולמוס בין מבקרים. גלוק עיבד מספר מיצירותיו לצרפתית ואף השמיד יצירה שעליה עבד במקביל לפיצ'יני. גלוק חזר לווינה ב-1779 ופרש בהדרגה מעבודתו. הוא מת ב-1787 והשאיר אחריו 35 אופרות ויצירות נוספות. גלוק נחשב למבשר האופרות של ריכרד וגנר והשפיע גם על הקטור ברליוז.

אורך המופע

כשמונים דקות ללא הפסקה

משתתפים

מנצח: מיקלה גמבה
במאי ומעצב תפאורה: יחזקאל לזרוב
מעצבת תלבושות: אלין לזרוב
כוריאוגרף: מור שני
מעצב תאורה: נדב ברנע
מעצב וידאו: רן סלוין

סולנים:
אורפיאו: קמרון שבזי/ניקולס טמניה
אאורידיצ'ה: אלה וסילביצקי/שקד סטרול
אמור: טל גנור/תום כהן

מקהלת האופרה הישראלית
מנצח המקהלה: איתי ברקוביץ'
תזמורת האופרה: התזמורת הסימפונית הישראלית ראשון-לציון

אודות האתר

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram

עוד מופעי אופרה מומלצים שכנראה יעניינו אותך: