האופרה הישראלית תעלה בקיץ 2019 הקרוב בהפקה חגיגית ומושקעת את האופרה המפורסמת של ורדי "נבוקו" בבריכת הסולטן בירושלים בהשתתפות כוכבי האופרה ישראלים ובינלאומיים ובבימויו של גדי שכטר. מהם מחירי הכרטיסים? איפה קונים? וכל מה שצריך לדעת על ההפקה המושקעת של הקיץ, בכתבה הבאה.
בשורה משמחת במיוחד עבור קהל חובבי האופרה בישראל: האופרה הידועה של ורדי נבוקו (Nabucco) תעלה בהפקה חד פעמית ומושקעת במיוחד בבריכת הסולטן בירושלים בחודש יוני 2019 בביצועם של טובי הסולנים של האופרה הישראלית ובליווי של התזמורת הסימפונית ירושלים. מכירת הכרטיסים נפתחה ובעמוד הבא תוכלו למצוא את כל הפרטים והמידע לגבי מכירת הכרטיסים ואופן רכישתם.
לרכישה מהירה ומאובטחת לאופרה נבוקו בבריכת הסולטן בירושלים ביוני 2019 לחצו כאן
נבוקו היא אחת האופרות הידועות ביותר של המלחין האיטלקי ג'וזפה ורדי ונחשבת לאופרה "היהודית" שלו כשהיא מבוססת על סיפור גלות היהודים מארץ ישראל ע"י מלך בבל נבוכדנצר במאה החמישית לפני הספירה והרי זה רק סמלי שדווקא האופרה הזו, תוצג כאן בירושלים, 2500 שנים מאז גלות בבל.
האופרה נבוקו בשנה שעברה בפארק הירקון
מדובר בהפקה גדולה וחגיגית של האופרה הישראלית שתבויים ע"י גדי שכטר שכבר ביים בעבר מספר גדול של אופרות באופרה הישראלית כמו "כרמן", "טוסקה" וגם גרסה של "נבוקו" מ-2003. בין הסולנים הראשיים שייקחו חלק במופע המושקע, תוכלו למצוא את זמר הבריטון הרומני פאסקו יונוץ שיגלם את נבוקו, את זמר הבס הדרום קוריאני לים סיימון שיגלם את זכריה ואת זמרת הסופרן אירה ברטמן שתגלם את אביגייל (את הרשימה המלאה תמצאו בהמשך הכתבה).
את המופע והסולנים ילוו חברי מקהלת בית האופרה הישראלית בניצוחו של איתן שמייסר והתזמורת הסימפונית ירושלים. המופע ייארך כשעה וחמישים דקות כאשר השירה תבוצע בשפה האיטלקית בליווי כתוביות בעברית ובאנגלית.
האופרה נבוקו בבריכת הסולטן – מהם מחירי הכרטיסים?
האופרה נבוקו תעלה אל בימת בריכת הסולטן בירושלים ביום חמישי ה-20 ביוני 2019 בשעה 20:00 בערב. מכירת הכרטיסים נפתחה כשמחירי הכרטיסים נעים בין 101 ש"ח לכרטיסים הזולים ביותר ועד ל-196 לכרטיסים במקומות הטובים ביותר. מכירת הכרטיסים מתבצעת אונליין באמצעות האתר הבא.
הנחות, מבצעים והטבות
נכון לעכשיו עוד לא מצאנו מידע עדכני על הנחות לאופרה נבוקו בבריכת הסולטן ב-2019, אך אנו דואגים כל הזמן להתעדכן במידע חדש ומפרסמים עדכונים בכל עת כאן בעמוד זה וגם בדף הפייסבוק שלנו (אז אל תשכחו לבקר ולתת לנו לייק) או בעמוד הטוויטר שלנו.
אודות האופרה נבוקו
האופרה נבוקו ידועה כאחת האופרות החשובות והידועות ביותר בעולם המוסיקה הקלאסית. היא נכתבה ע"י ורדי בשנת 1841 והועלתה לראשונה בבכורה ב-1842 בתיאטרון לה סקאלה המפורסם של מילאנו. אופרה זו נחשבת לזאת ש"הצילה" את הקריירה של ורדי לאחר שזה סירב לכתוב עוד אופרות לאחר הכשלון הצרוב של האופרה הקודמת שכתב "מלך לשעה".
לאחר בקשות רבות וחוזרות, הסכים ורדי לכתוב את האופרה נבוקו שנדחתה ע"י המלחין הגרמני אוטו ניקלואי. האופרה זכתה מיד להצלחה אדירה ועלתה באותה שנה 57 פעמים. ורדי עצמו אמר על נבוקו כי אופרה זו, היא זו שעיצבה את אישיותו כמלחין ורק ממנה והלאה הקריירה שלו כמלחין, החלה.
נבוקו אחראית לכמה קלאסיקות ידועות בעולם האופרה כאשר הקטע מהמערכה השלישית "שירת העבדים העברים", הוא אחד הקטעים המוכרים והידועים ביותר בעולם המוזיקה הקלאסית. בקטע זה שרה המקהלה את הפסוק מספר תהילים: "עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן".
אחד הקטעים המפורסמים ביותר באופרה נבוקו – "שירת העבדים העבריים"
זאת אופרה הנחשבת לקשה ביחס לאופרות אחרות ובמיוחד התפקיד של הסולנית הראשית של אביגיל (אותה תגלם בהופעה בבריכת הסולטן ב-2019 אירה ברטמן) שהצליחה לגרום לקשיים רבים לזמרות אופרה רבות וידועות.
עלילת האופרה נבוקו
האופרה נבוקו מבוססת כאמור על סיפור חורבן בית המקדש בירושלים וגלות בבל שמגיעה מיד לאחר מכן ע"י מלך בבל נבוכדנצר. למרות שבסיס העלילה הוא נכון, רוב העלילה באופרה מציגה פרטים לא נכונים ופיקטיביים אודות סיפור החורבן והגלות.
עלילת נבוקו מערכה ראשונה
האופרה נפתחת בחצר בית המקדש בירושלים בה היהודים יושבים ומתפללים לאלוהים שיגן על בית המקדש מפני צבא בבל של נבוכדנצר (נבוקו) שצר עליהם. מנהיג היהודים הכהן הגדול זכריה (שהוא התפקיד הראשי באופרה), מנסה להרגיע את העם ומפציר בהם להאמין ולבטוח באלוהים.
בינתיים, בתו של נבוקו, פֶנֶנָה, מוחזקת ע"י היהודים כבת ערובה וזכריה למסור אותה לבנו של מלך ירושלים ישמעאל שישמור עליה. ישמעאל ופננה מתאהבים ומחליטים לברוח ביחד אך לפתע נכנסת בתו הבכורה של נבוקו אביגיל (התפקיד הראשי הנשי באופרה) שגם היא מתאהבת ישמעאל, ומתחרה על ליבו מול אחותה הצעירה.
כאשר נבוקו פורץ לבית המקדש בסופו שדל דבר. מאיים זכריה להרוג את פננה כדי לעצור את נבוקו מלהיכנס, אך ישמעאל מונע שאוהב את פננה, עוצר אותו ובכך מאפשר לנבוקו להשתלט על בית המקדש. בעקבות מעשה זה, בית המקדש נפרץ לגרמי ונבזז ע"י הבבלים. ישמעאל הופך לבוגד בקרב היהודים בעקבות מעשה זה.
עלילת נבוקו מערכה שנייה
אביגיל, הנחשבת ליורשת של נבוקו (נבוכדנצר) מגלה לפתע מסמך שמוכיח כי היא בכלל שפחה של נבוקו ולא בתו אך הבבלים אינם מודעים לכך ועדיין מאמינים שהיא היורשת לכתר. בינתיים, בתו הצעירה של נבוקו פננה, ממלאת את מקומו של המלך והדבר גורם למתח בינה לבין אביגיל לגדול עוד יותר. הכהן הבבלי מספר לאביגיל, כי פננה רוצה לשחרר את היהודים והם מחליטים לבצע הפיכה ולה]יץ ידיעה שקרית בדבר מותו של נבוקו.
הכהן זכריה פונה לפננה ומבקש שתעשה צדק, והיא מצידה מחליטה להתגייר וישמעאל מתקבל בחזרה אל חבריו היהודים. אך המתח בינה ובין אביגיל נמשך כאשר האחרונה דורשת את הכתר מפננה. המלך נבוקו נכנס בסופו של דבר ולוקח את הכתר ומכריז על עצמו כאלוהים. בעקבות זאת, אלוהים שולח מכת ברק ונבוקו נופל כנוע ומפוחד וכך אביגיל זוכה ולוקחת את הכתר.
עלילת נבוקו מערכה שלישית
אביגיל יושבת בבבל ומולכת באימפריה העצומה והכהן הבבלי מבקש ממנה להרוג את פננה. לפתע נבוקו בהתקף טירוף. אביגיל מסתירה את כוונתה להרוג את פננה ומבקשת מנבוקו שיחתום על צו המורה להרוג את כל היהודים ואינה מספרת לו כי גם פננה ביניהם.
כאשר נבוקו מגלה את המזימה שרקמה אביגיל, הוא מנסה להוכיח ולסר כי אביגיל בכלל לא בתו ואין לה זכות לכתר, אך אביגיל משמידה את המסמך היחיד שמוכיח זאת ומכניסה את נבוקו את הכלא. עתה אביגיל היא השליטה היחידה בממלכה הבבלית. בינתיים, הגולים היהודים בבל ממשיכים לחלום על ירושלים ומתפללים ושרים על בית המקדש וחזרה לירושלים.
עלילת נבוקו מערכה רביעית
בעודו יושב שתא המאסר, נבוקו שומע כי בתו פננה עומדת להוצאה להורג יחד עם שאר היהודים. הוא מבקש סליחה מאלוהי היהודים ומבטיח לבנות את בית המקדש מחדש. הוא מצליח להשתחרר מהכלא ובאמצעות החיילים שלו בראשות עבדאלו, הוא יוצא להציל את פננה והיהודים ולהעניש את כל מי שמרד בו.
בינתיים, זכריה הכהן כבר מוביל את פננה למזבח הבעל כדי להוציאה להורג, אך נבוקו נכנס ברגע האחרון ומונע את הטקס. הוא מחריב את כל הפסלים של אלוהיו ומשחרר את היהודים ומבטיח להם לבנות את בית המקדש מחדש ואביגיל אכולת ייסורי מצפון, מרעילה את עצמה ומתה תוך שהיא מבקשת סליחהו מחילה מפננה. היהודים מאושרים ממצבם החדש ומודים לאלוהים שהקשיב לתפילתם ולתחנונם.
האופרה נבוקו בישראל
זאת כמובן לא הפעם הראשונה שהאופרה נבוקו עולה בישראל, וגם לא פעם ראשונה בבריכת הסולטן בירושלים. הפעם הראשונה שהאופרה נבוקו עלתה בישראל הייתה ב-1958 ולאחר מכן עלה מספר גדול של פעמים בהפקות שונות. פעמים רבות היא עלתה במופעי ענק כאשר אחת הפעמים הייתה בפארק הירקון אל מול קהל של למעלה ממאה אלף צופים.
כך זה היה לפני כשלוש שנים
נבוקו ביקורת
האופרה נחשבת ליצירת מופת ולאחת הטובות ביותר של ורדי. דווקא בזמן שהקהל באותה תקופה סלד מהאופרה, המבקרים אהבו את נבוקו והרעיפו שבחים רבים. למרות זאת היו גם מבקרים שפסלו את האופרה ואחד הידועים ביותר הוא המלחין הגרמני אוטו ניקולאי שהיה אמור לכתוב אותה מלכתחילה אך סירב. ניקולאי טען שנבוקו היא פשוט "אופרה רעה".
אך דעתו של ניקלואי הייתה המיעוט והרוב המוחלט של המבקרים הרעיב שבחים רבים על נבוקו. כיום, האופרה נבוקו נחשבת לאחת האופרות הטובות ביותר שנכתבו הן בקרב הקהל הרב שמגיע לביצועים שלה בכל רחבי העולם, והן בקרב מומחי וגדולי המלחינים.