הג'יגולו מקונגו תיאטרון הבימה – הצגה חדשה עם ישראל קטורזה ומיקי קם

הג'יגולו מקונגו תיאטרון הבימה - הצגה חדשה עם ישראל קטורזה ומיקי קם
הג'יגולו מקונגו תיאטרון הבימה - הצגה חדשה עם ישראל קטורזה ומיקי קם. קרדיט תמונה: חנון אסור

"הג'יגולו מקונגו" – חנוך לוין חוזר לבמה בהפקה חדשה. מיקי קם, ישראל קטורזה ויגאל נאור מגישים את הקלאסיקה של חנוך לוין בערב תיאטרון נוקב, מצחיק וכואב על תשוקה, געגוע והחיים שבאמצע.

תיאטרון הבימה מחזיר אל קדמת הבמה את אחת מיצירותיו הקומיות הקלאסיות של חנוך לוין"הג'יגולו מקונגו", בעיבוד חדש ובכיכובם של שלושה מאמני הבמה הגדולים בישראל: מיקי קם, ישראל קטורזה ויגאל נאור. ההצגה, בבימויה של תמר קינן, שוזרת הומור עוקצני, פיוט אפל ותובנות אנושיות עמוקות – בסגנון הלביני האופייני.

לוין, שהיה ידוע בכישרונו לשלב את הנלעג עם הנוגע ללב, פורש כאן מערך של דמויות טראגי-קומיות החולמות על אהבה, משמעות ובריחה מהשגרה – אך נתקלות שוב ושוב בקירות החיים האפורים, המצחיקים, והבלתי מתפשרים.

המחזה נע על ציר דמיוני בין קונגו האקזוטית לדיזנגוף המציאותית – מסע סוריאליסטי שבו הדמויות נעות בין תשוקות גסות לפנטזיות נוגעות ללב, בין עליבות לחמלה. זוהי תזכורת לכוחה של הבמה להעלות אותנו מצחוק מתגלגל לדמעה פתאומית – ולהפך.

הקאסט, המשלב ותיקים וקומיקאים מהשורה הראשונה, מצליח להחזיר לחיים את רוחו של לוין בקצב מדויק, עם ניואנסים מלאי כאב, חן ואמת. הבימוי הקפדני והרגיש של תמר קינן מעניק למחזה פרשנות עדכנית, אך שומרת על ההומור הלויני השחור והחצוף. אורך ההצגה: שעה וחצי.

כרטיסים והנחות

ההצגה באולם מסקין של תיאטרון הבימה בתל אביב. מכירת הכרטיסים נפתחה וניתן לרכוש כרטיסים בהנחה ב-100 ש"ח בלבד במקום 240 ש"ח באתר הבא.

עיר תאריך מיקום ההצגה כרטיסים
תל אביב-יפו תיאטרון הבימה תל אביב - אולם מסקין תל אביב-יפו אזלו הכרטיסים הג'יגולו מקונגו - תיאטרון הבימה שעה וחצי

כתבות נוספות בנושא שבטח יעניינו אותך

נשמח לשמוע את דעתכם

תוכן עניינים

ברוכים הבאים לאתר "קצת תרבות"

כאן תוכלו למצוא את המידע הטוב והעדכני ביותר על כל אירועי הבידור והתרבות בישראל לרבות מידע על רכישת כרטיסים מוזלים, הנחות, מבצעים, לוח הופעות ועוד.

חפשו באתר עכשיו

אנחנו גם בפייסבוק